bIG tREBLE - members

 

 

 About

Members of the band

Pictures

Playlist

Audiofiles

Concerts

Gearification

Contact/booking

Demo

 

 

 

Jochen Vranckx - zang

Jochen (1977) is de Steenokkerzeelse kunsthistoricus, gespecialiseerd in schilderkunst van de lage landen uit de periode Middeleeuwen-Rennaissance. De Vlaamse Primitieven, zoals we zeggen. Maar daar heeft hij over het algemeen weinig last van, nog in het minst op het podium.

Mr. Golden Voiced J. voor de vrienden, de rijzende ster van het noorden tot het zuiden, kunst in levende lijve. U moet hem horen en zien.

 

 

Alain Uyttenhove - gitaar en zang

Alain (1974 - Ingelmunster), jurist, is stichtend lid van en drijvende kracht achter de groep en zonder twijfel de baas, ook al wil hij dat zelf niet. Het is sterker dan onszelf, en dat is zonder twijfel ook bij hem het geval.

Alain houdt een academisch trompetdiploma ter waarde van één jaar en drie lessen. Maar hier ziet U hem aan het werk achter de gitaar, een instrument dat hij met vlotheid bepotelt, al kan hij ook zijn mannetje staan op toetsen. Maar dat is voor een andere keer en voor een andere band.

En niet te vergeten, samen met Dieter en Tom verdediger van het onmisbare West-Vlaamse aandeel in de band.

 

 

Aster De Meersman - drums

Den As (1975), een beest achter zijn drumstel, een beest op de wei, een beest in het dagelijkse leven, behalve op het werk, waar hij als verpleger de zachtheid zelve is. De Kampenhoutenaar was een van de eerste vervangers en heeft ondertussen zijn plaats meer dan verdiend. Rock in levende lijve, geboren om te drummen hoewel ooit tijdelijk verleid tot de basgitaar.

De man die uw leven verandert, men bevrage zijn lief! Als men voorbij de man en zijn drumstokken geraakt...

 

 

Tom Verriest - gitaar

Tom (1973), Kortrijksaan, is mede-gitarist en lid van de band sinds twee minuten na het prille begin. Ambieerde ooit een juristencarrière om zijn eerste Les Paul te kunnen kopen, stelde vast dat met vakantiejobben meer centen te verdienen viel, en werd licentiaat L.O.

Rocker in hart in nieren, niet vermaard om een samba-feeling-hot-hot-hot-riff en voor eeuwig verliefd op zijn strat en het Marshall-logo, maakt hij de linkerhelft van het podium (en overeenkomstig publiek) hardhorig. Doch niet zonder eerst het beste uit gitaar en vingers te hebben gewrongen.

 

 

Steven De Peuter - bas

Steven (1975), psycholoog en Mortselaar, is als jeugdzonde bas beginnen spelen omdat een gewone gitaar net te veel snaren had. Sindsdien is hij niet meer van het ding weg te slaan.

Hij heeft het land een tijd onveilig gemaakt met Jo Swingo en The Swingo's, een Vlaamse rocker op zoek naar de eeuwige roem en een plaatsje tussen de groten der aarde, maar helaas! Nu in de ritmesectie van bIG tREBLE, een plaats die hij met hand en tand verdedigt.

Stomen is zijn motto, de rest komt vanzelf.

 

 

Dimitri Laes - toetsen en zang

Dimitri (1976 - Mortsel), beroepsmatig reeds enige tijd bijna-jurist en samen met Alain medestichtend lid van de band, is de toetsenman van dienst. Virtuozer als geen ander tovert hij de ene na de andere beklijvende ballad uit zijn 88-toetser, wat hem echter bij de rest van de band levenslange verbanning oplevert.

Maar oordeelt U graag zelf: geen Hammond is veilig, geen piano gaat niet stomen eens onder het gezag van Dimi's 11 vingers...

En voor geen geld te boeken voor de muzikale ondersteuning van Uw romantische avonden, op 0496/811 066.

 

 

Dieter Struye - trompet

Iepers toeteraar van dienst en meest recent lid van de band is Dieter (1977), "Brand Manager Dressing" van een niet nader genoemd worsten- en sauzenbedrijf.

De man is geboren al toeterend, leeft al toeterend, heeft toeter gestudeerd en zal dus allicht ook heengaan al toeterend. Geef hem een alcoholtest, en hij brengt u ongetwijfeld een feilloze sonate in Dmajeur. Maar zijn kwaliteiten reiken nog mijlen verder dan dat: geruime tijd bekoorde hij het luisterend Vlaamse landschap met zijn eigen a capella-formatie "Vigoroso".

Eerste tien rijen zet U schrap en biedt weerwerk! Een mens is ook maar nauwelijks opgewassen tegen het betere 12-Beaufortwerk van deze virtuoos...

 

 

Mental support...